Kortebaan Egmond
Donderdag 5 juli 2018 - Herenweg, Egmond aan den Hoef
Voorbeschouwing en favorieten Kortebaan Egmond

BRON: Kortebaandraverijen.nl

ZEER OPEN KORTEBAAN IN EGMOND AAN DEN HOEF 

4 Juli 2017 11:56

De meeste kortebanen hebben een uitgesproken favoriet, maar dat geldt zeker niet voor de koers donderdag in Egmond aan den Hoef. Wij blijven vertrouwen houden in Contador, maar zien vooral vanaf 270 meter veel concurrentie!

De afgelopen koersen hebben wij Contador steeds als favoriet getipt. De snelheid die hij in Venhuizen en Zwanenburg liet zien was ongeëvenaard. Steeds gaat het echter mis. In Venhuizen ging hij zomaar in galop, terwijl hij in Zwanenburg linksom moeilijk weg kwam. Het startvak op de wielerbaan aan de Kinheim was krap. Wellicht dat hij in Egmond aan den Hoef beter weg komt.

Vooral vanaf 270 meter is er veel concurrentie. Zeker wanneer deze paarden de laatste binnenbocht hebben op de ‘Hoever S’ zijn ze moeilijk te achterhalen. Diesel Scott heeft van de 270-paarden het meeste laten zien met een vierde plaats in Assendelft en een tweede plaats in Vroomshoop. De hengst is toe aan een overwinning, maar treft het niet met Obelix West als tegenstander in de eerste omloop.

Ontheffing

Wim van der Mespel is de ‘meester’ met het rijden van paarden met vijf meter ontheffing. Blue Diamond As is vooralsnog geen grootheid, maar gaat het wel steeds beter doen. De ruin zou niet misstaan in de lange erelijst met ontheffingspaarden waarmee Van der Mespel heeft gewonnen. Ruby Tuesday mag opnieuw profiteren van vijf meter voorgift. De merrie heeft de snelheid om te winnen, maar maakt nog te gemakkelijk een fout. In Zwanenburg trof ze direct Columbine Lep, tegen Be my Friend heeft ze betere papieren.

Lordspirit deed weinig verkeerd in zijn eerste starts, maar lijkt de absolute speed te missen. Met een snelle start vanaf 270 meter, zal de concurrentie in de achtervolging moeten.

Basisafstand

Vanaf de basisafstand heeft naast Contador Evison goede papieren. De vosruin is in topvorm, maar kwam met Sytske de Vries in Zwanenburg niet weg. Wellicht dat Micha Brouwer, de revelatie van het seizoen, de troef van Cees Hetteling wel van start krijgt. In dat geval ligt de overwinning voor het oprapen. Obelix West hoort natuurlijk ook bij de favorieten te staan, maar heeft met Diesel Scott de slechtste loting. Hij heeft de startsnelheid om zijn tegenstander direct bij te halen, maar wij denken dat Diesel Scott voldoende snelheid heeft om zijn voorsprong in de binnenbocht niet meer weg te geven.

Wonnightstand toont zich een snelle leerling. De ruin debuteerde verdienstelijk in Venhuizen en leerde in Zwanenburg veel bij. De vierde plaats was een mooie beloning. Gezien zijn potentie gaat het daar dit seizoen niet bij blijven. Dashing Dragon en Sander LB hebben met vijf meter ontheffing laten zien waar ze toe in staat zijn. Het wordt nu tijd om ook vanaf de basisafstand de stap naar de top te zetten.

Debutanten

Van de debutanten heeft Tsar de Grammont al een keer gewerkt op de kortebaan. Zaterdag in Warmond deed hij weinig verkeerd. Op de langebaan verdiende hij ruim 100.000 euro. Sandvangens Titan is een nieuwe Zweed op stal bij Frans van der Blonk. In Alkmaar kon hij nog niet overtuigen, maar wellicht dat dit korte werk hem beter ligt. Fanyblankerskoen uit de stal van Rick Wester is een bescheiden haververdiener op de langebaan. Hij treft het niet tegen de snelle Wonnightstand.

ONZE TIP: 1. Contador 2. Diesel Scott 3. Evison 4. Wonnightstand

Outsiders: Ruby Tuesday, Obelix West en Blue Diamond As

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets

Contact        Gastenboek  

Foto's           Links

Locatie / Route

Laatste Nieuws